Голодомор. Минуло 90 років

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Сьогодні Україна схиляє голову перед пам’яттю наших співвітчизників, загиблих від штучного голоду в 30-х роках минулого століття. Голодомор українського народу влаштувала та сама росія у своїй радянській іпостасі, яка зараз намагається знищити нас ракетами та дронами. У Харкові 90-річчя Голодомору відзначили запалюванням біля палатки «Все для Перемоги» на площі Свободи 90 свічок.

Про це розповів кореспондент Харків Times з місця події.

Кілька десятків харківців біля «вільного мікрофону» ділилися родинними спогадами про Голодомор, тримаючи свічки у руках та виклавши їх хрестом на бруківці площі Свободи.

Вже традиційно цей день міська й обласна влада відзначає окремо – покладаючи зранку свічки й колосся до монументу на честь Голодомору на окружній дорозі. А «прості» харківці ввечері запалюють свічки на площі Свободи.

Горіли сьогодні поминальні свічки й у вікнах по місту – на згадку про 10 мільйонів загиблих тоді та про тих, хто гине й зараз від рук російських загарбників. Заколочені вікна понівеченої будівлі обладміністрації промовляли про російських убивць більш красномовно, ніж ті свічки, які горіли у цих вікнах до російського вторгнення.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді 2021 року в Харкові пройшли кілька пам’ятних акцій пам’яті жертв Голодомору.